ΚΑΤΑ ΤΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ....

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα οι καταστηματάρχες και κάτοικοι της Ομόνοιας διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της περιοχής τους. Οπως περιγράφουν παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί από την αύξηση της αστυνόμευσης μετά τις εκλογές, το Κέντρο της Αθήνας απέχει πολύ ακόμα από το να θυμίζει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ), η οποία συστάθηκε προκειμένου να συμβάλει στην επίλυση αυτών των προβλημάτων μέσω πίεσης στους αρμόδιους φορείς και προβολής του θέματος στα ΜΜΕ, διοργανώνει τη σημερινή συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των συντονιστών της ΚΙΠΟΚΑ, η συγκέντρωση δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Η Κίνηση αποτελείται από επαγγελματίες του κέντρου που έχουν πληγεί, μεταξύ άλλων, και από τις πολλές διακοπές κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας εξαιτίας συγκεντρώσεων και πορειών. Σύμφωνα με τον συντονιστή της Κίνησης κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο, στις 15.30, μισή ώρα πριν από την προγραμματισμένη ώρα συγκέντρωσης, ομάδα της ΚΙΠΟΚΑ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στη συμβολή των 3ης Σεπτεμβρίου και Σολωμού και πορεία προς την Ομόνοια. «Η πορεία μας θα καταλύει μόνο τη μια λωρίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να δείξουμε το πώς μπορεί να πραγματοποιείται μια διαμαρτυρία χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των άλλων εργαζομένων, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Οσο δίκιο και να έχει μια ομάδα πολιτών ή εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι αγρότες, δεν μπορούν να αγνοούν τόσο επιδεικτικά τα δικαιώματα όλων των υπολοίπων», ανέφερε.
Η ΚΙΠΟΚΑ, που συγκροτείται από την πλειονότητα των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων της Ομόνοιας, μεταξύ των οποίων οι «Χόντος», GRECOTEL, ZARA, NOTOS GALLERIES, GOODY’S, «Μεταξάς», ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, «Μπακάκος» κ.ά προειδοποιεί ότι μετά τη σημερινή ημέρα θα αρχίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της προκειμένου να πιέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άλλα υπουργεία, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων.

«Με την ίδια ευαισθησία που ο δήμος κατέβασε τις αφίσες της εκδήλωσής μας από το Κέντρο, και καλά έκανε καθώς ακολούθησε τον νόμο, περιμένουμε άμεσα να εξαλείψει το παρεμπόριο στο Κέντρο της Αθήνας και να κλείσει τους 200 οίκους ανοχής που λειτουργούν χωρίς άδεια», σχολίασε ο κ. Νικολόπουλος. Οπως διευκρινίζουν στελέχη της Κίνησης, οι επόμενες κινήσεις θα καθοριστούν βάσει της ανταπόκρισης της κρατικής μηχανής απέναντι στα προβλήματά τους. Επαναλαμβάνουν, παράλληλα, την πρόθεσή τους να μεταφέρουν τις κινητοποιήσεις τους στην Ευρώπη. «Αντί για την Ομόνοια, γιατί να μην κάνουμε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αντίστοιχη πλατεία των Βρυξελλών; Ισως τότε να ακουστεί πιο καθαρά το μήνυμά μας προς την πολιτική ηγεσία», τονίζουν. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 επί της πλατείας Ομονοίας με κεντρικό σύνθημα «Πάμε Ομόνοια». Θα συμμετάσχουν πλήθος καλλιτεχνών καθώς και ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου.

Το έντονο πρόβλημα της Αθήνας παραδέχονται και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δεσμεύονται να καταβάλουν προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. «Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε σε μια πόλη ανάλογα προβλήματα ούτε είναι η πρώτη πόλη η Αθήνα που αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα και δεν νομίζω ότι είναι τα χειρότερα», ανέφερε χθες σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. «Περιοχές στις οποίες επενδύσαμε τεράστια ποσά χρημάτων για να τις αναπτύξουμε, σήμερα τις βλέπουμε να υποβαθμίζονται από τα ναρκωτικά, από το έγκλημα, την πορνεία», είπε ανάμεσα σε άλλα. «Πρέπει να εστιάσουμε στην παρανομία. Οπου η πολιτεία δεν παίρνει τη δύσκολη απόφαση να επιβάλει τους κανόνες που η ίδια θεσμοθέτησε, υποβαθμίζονται οι μεγάλες επενδύσεις που έγιναν».

ΑΝΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ...ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ Η ΔΥΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-1-2010
http://bit.ly/bst5NU

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το επόμενο επίπεδο του φορητού gaming