Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 120ΕΥΡΩ...ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ...

"Λουκέτο" μπαίνει σε λίγες μέρες στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, τη μοναδική δομή φιλοξενίας προσφυγικών οικογενειών στη Θεσσαλονίκη, μετά την απόφαση της διοίκησης για κλείσιμο του ξενώνα λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Στις 11 οικογένειες προσφύγων -σύνολο 52 άτομα-, που φιλοξενούνται στον ξενώνα, θα δοθούν 120 ευρώ κατ΄ άτομο για τρεις μήνες προκειμένου να νοικιάσουν κάποιο διαμέρισμα, ενώ οι 15 ασυνόδευτοι, ανήλικοι πρόσφυγες, θα φιλοξενηθούν στον ξενώνα της "Αρσις", στο Ωραιόκαστρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΜΚΟ «Κοινωνική Αλληλεγγύη» που είχε την ευθύνη λειτουργίας του ξενώνα, Θανάση Σιάτρα, καθηγητή γεωπονίας του ΑΠΘ, απαιτούνταν 400.000 ευρώ ετησίως για τη διαχείριση του χώρου, χρήματα που καταβάλλονταν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων, το υπουργείο Υγείας και διάφορους χορηγούς, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης παρείχε τα τρόφιμα.
«Φέτος, ωστόσο, διαπιστώσαμε μια δυσπιστία όσον αφορά τη ροή χρηματοδότησης, παρά τον οικονομικό έλεγχο που μας έγινε και δεν αποδείχθηκαν ατασθαλίες», ανέφερε ο κ. Σιάτρας, προσθέτοντας ότι αδυνατούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα του ξενώνα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Αστέριο Δεληγιάννη, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας με τη ΜΚΟ, καθώς η σίτιση των αστέγων πραγματοποιείται πλέον σε χώρο στην οδό Κρυστάλη και οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να λαμβάνουν από κει τα γεύματά τους.

Οσον αφορά τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, μετά από συνεννόηση με την "Αρσις", θα μείνουν στον ξενώνα της οργάνωσης, στο Ωραιόκαστρο.
«Θα μιλήσουμε μαζί τους προκειμένου να μας πουν αν θέλουν να μείνουν στον ξενώνα μας ή προτιμούν να αυτονομηθούν, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει, ότι δεν θα τους στηρίξουμε με όποια μέσα διαθέτουμε», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Γαβαλάς από την "Αρσις".
Πάντως, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης καλεί όλες τις μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις της πόλης να στηρίξουν από κοινού τους πρόσφυγες και τη λειτουργία του ξενώνα και αύριο το βράδυ οργανώνουν ανοιχτή συνάντηση για την οργάνωση της αλληλεγγύης απέναντι στους πρόσφυγες στο Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΣΟΦΟΡΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

ΠΡΕΖΑ TV
26-1-2010
http://bit.ly/5zVVxM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το επόμενο επίπεδο του φορητού gaming